מועדון לקוחות.
כצרכנים, מי מאיתנו לא הצטרף למועדון לקוחות כזה או אחר, שנותן לנו הטבות והנחות שוות?
כמוכרים, כדאי שנבין את תנאי המועדון ואז נחליט אם להצטרף ואיך לנהל את השותפות הזו.
יש הרבה עסקים שהצטרפו למועדוני לקוחות שונים או חושבים להצטרף, הם סוגרים על עמלה ודמי מועדון ורצים. אבל הרבה מאותם עסקים כלל לא עוצרים לבדוק כמה דברים חשובים ומסיימים את התהליך עם הוצאה גדולה שלא חושבה נכון.
אחד השלבים בתהליך הליווי העסקי שלי הוא בדיקת הוצאות העסק והתהליכים הקיימים ולאחר הסקת המסקנות, יחד עם העסק אנחנו עובדים לשפר, להתייעל ולהגדיל מכירות.
כחלק מבדיקת נתוני הסליקה אצל אחד מלקוחותי, ראיתי שהוא הוציא למעלה מ100,000 שקלים עבור מועדוני לקוחות. כששאלתי אותו אם הוא מכיר את ההוצאה ואם הכניס אותה לתחשיב שלו, הסתבר שהוא כלל לא זכר שהצטרף לתוכניות האלו ובטח שלא הכניס לחישובי הרווחיות שלו. לאחר שבדקתי שבעל העסק לא מעוניין בהמשך ובמיוחד כי זה פגע לו ברווחיות, פניתי למועדוני הלקוחות והנושא טופל.
אם אתם שוקלים הצטרפות למועדון לקוחות יש לי כמה המלצות בשבילכם:
שימו לב להסכם שאתם חותמים עליו ועל נקודות היציאה ממנו.
תכניסו את ההוצאה לחישובים שלכם ונסו להבין האם זה אפיק נכון ומשתלם לעסק שלכם.
שימו לב איזה סוגי תשלומים יש לכם עבור כל טרנזקציה והיכן תוכלו לקבל את המידע בעבור אותו החיוב.
שימו לעצמכם תזכורת כל תקופה ובמיוחד לקראת ההודעה המוקדמת ליציאה מההסכם, בה תבדקו האם המועדון רווחי לכם או שכדאי לסיים את ההשתייכות אליו.
כעת אשתף קצת על הפינה החדשה ״איפה הכסף״.
לפני כמה חודשים היתה לי הרצאה בועידת הקמעונאות שקראתי לה ״איפה הכסף?״, דברתי על האזורים בעסק שלנו שאנחנו לא תמיד בודקים והכסף נמצא בהם. בהשראת אותה הרצאה החלטתי שאעלה מדי פעם פוסטים בנושא שיעזרו לכם לכוון את הבדיקה אצלכם ולהתייעל. למי שלא הקשיב להרצאה הזו אני מזמינה אותו לקרוא על הכנס ולהקשיב.
דיקלה שרעבי מומחית למסחר בינ״ל, לוגיסטיקה וסליקה
Dmelio